Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi er en blid men meget dybdegående behandlingsform. Det er fantastisk, hvad man som behandler kan udrette med et par føslomme hænder.


Når jeg arbejder med kraniosakral terapi (KST) er min tilgang meget holistisk. Det betyder, at jeg blandt andet arbejder med blodkar, nervevæv, organer samt fascier og ikke kun med muskler og led.


Osteopatisk behandlingsform

KST er en form for osteopatisk behandling, der bygger på den kranio-sakrale rytme, der dannes i hjernen, når cerebrospinalvæsken (hjernevæsken) pumpes rundt omkring hjerne og rygmarv. Denne rytme kan ligesom åndedræts- og hjertepulsen mærkes over hele kroppen og har indflydelse på kroppens væv.


Det kraniosakrale system

Det kraniosakrale system består af kraniet, rygraden, korsbenet samt membraberne omkring hjernen. Man arbejder på den måde med centralnervesystemet, som kan opfattes som kroppens styresystem. Teknikkerne kan bruges på hele kroppen.


Afhjælper specifikke problemer

KST kan hjælpe på specifikke problemer såsom:

  • Hovedpine
  • Nakkesmerter
  • Skævhed i bækken og korsben
  • Stressrelaterede problemer
  • Led- og muskelsmerter i f.eks. ryg
  • Motoriske problemer f.eks. manglende balance - osv.


Blokade forhindrer selv-heling

Ved ulykker, operationer eller andre hændelser bliver den kraniosakrale rytme forstyrret, og man taler om, at der opstår en blokade. En sådan blokade, som også kan være medfødt eller opstået i forbindelse med fødslen, kan forsinke eller ligefrem forhindre kroppen i at selv-hele, og resulterer i forandringer på både hundens krop og sjæl.


Årsagen fjernes

Ved mange former for behandling symptombehandler man kun, dvs. man fjerner symptomerne på ubalance, men selve ubalancen bliver ikke rettet op. Ved behandling med KST bliver selve årsagen til problemet fjernet, og kroppen får derfor mulighed for selv at hele.


Behandling

Hvor mange behandlinger dit dyr skal have afhænger af, hvor længe den har gået med traumet. Nogle dyr kan nøjes med et par behandlinger, andre skal have flere. 


Dyr kan behandles fra de er nyfødte og resten af deres liv.


Kontakt


!!!! ONLINE BOOKING !!!!

Book selv den tid, der passer dig bedst, når det passer dig.


2 BEHANDLINGSSTEDER: 

  • Mørkøv - Værløse

Se adresser her


Skriv til mig her

Hoffmann Hundemasage & Fysioterapi

v/Helle Hoffmann

Ringstedvej 56

4440 Mørkøv

Tlf.: 27 47 14 91

E-mail:info@helle-hoffmann.dk


NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få automatisk besked om kurser, tilbud m.m.

Tilmelding til nyhedsbrev